Ékszerész házaspár | egyediekszerek.com
 

Egyedi Ékszerek

 
 
 
 
Ékszerész házaspár

 

Ékszerész házaspár

"Szép szakma a tiétek!"

Mondja mindenki, akinek bemutatkozunk. Valóban szép. Szép, mert az ember maradandót alkothat. Szép, mert örömet okozhat. Szép, mert egyedit készíthet, amiből a világon tényleg csak egy van.

Nem könnyű szakma, de a nehézségekért százszorosan kárpótol az izgalom, a gyakori kihívás, a tervezés szépsége, az anyag alakítása, és a végén a mosoly! Sokan azt kérdezik egy-egy míves darabot forgatva: "hogy van ehhez türelmetek?"

Türelemre nem az ékszerésznek van szüksége, hanem a tanítónak, akire a gyerekeket bízzuk, az orvosnak, akinek panaszkodunk, a BKV ellenőrnek, akit mindenki "szeret", a postás kisasszonynak, aki elől soha nem fogy el a sor... A miénk nem nagy dolog, de vajon Ők hogy csinálják?

"Jó nektek, hogy mindig együtt lehettek!"

Jó bizony! Nem is cserélnénk senkivel. A szakmát még különböző helyen tanultuk: Iringó gimnázium után a Budai Rajz Iskolában, én pedig a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakiskolában.

A jelenlegi munkahelyünkön ismerkedtünk meg 2003-ban. Azóta szinte minden percet együtt töltünk, legyen az pihenés vagy munka. Egymást segítjük a tervezésben és ha kell, a kivitelezésben is. Kikérjük egymás véleményét a felvetődő problémák megoldásához vagy csak egyszerűen megkérdezzük, hogy "szerinted a kék vagy a sárga?"

A közös munkának meg is van a gyümölcse. Mindketten szép sikereket értünk el az elmúlt években munkahelyünk színeiben különböző rangos nemzeti és nemzetközi ékszer versenyeken.

Ha időnk engedi, igyekszünk kellemesen kikapcsolódni, ha lehet mozogni - Iringó táncol én focizok. Ha nem lehet, akkor piszmogunk, Iringó a kertben, én a műhelyben.

Remélem, ékszereink elnyerik mindenki tetszését, de ha mégsem, akkor szívesen fogadunk mindenféle kritikát e-mailben lenti címre.


Zsendovicsné Tóth Iringó & Zsendovics Gergely

zsendovics@gmail.com

 
 

Elérhetőségeink:
Tel: +36-20-583-3611

Email: zsendovics@gmail.com

 
tárhely: teracom.hu